Afhalen bij het Pick up point is mogelijk

  • Maandag t/m vrijdag tussen 12:00 en 14:00
  • Maandag t/m vrijdag tussen 17:00 en 19:00
  • Zaterdag tussen 12:00 en 14:00

 

Het Local Heroes Pick up point bevindt zich op de hoek van de Ten Katemarkt / Borgerstraat, tegenover Cafe Bax.

Op dit moment bezorgen wij in postcode gebieden 1015, 1016, 1051 t/m 1058 (Amsterdam). Woon je buiten dit postcodegebied?

Selecteer dan de optie 'Afhalen' en haal je boodschappen op bij het Local Heroes Pick Up point.

Het Local Heroes Pick up point bevindt zich op de hoek van de Ten Katemarkt / Borgerstraat, tegenover Cafe Bax.

 

Onze bezorgopties:

  • Maandag t/m vrijdag tussen 12:00 en 14:00
  • Maandag t/m vrijdag tussen 17:00 en 20:00
  • Zaterdag tussen 12:00 en 14:00

 

Tijdens het bestellen kan je kiezen wanneer je bestelling bezorgd moet worden.

Ja, je kunt je mandje vullen met producten van verschillende ondernemers en in één keer afrekenen. Het is dus niet nodig om meerdere bestellingen te plaatsen bij verschillende ondernemers. Wij zorgen dat alles wordt samengevoegd zodat je kunt genieten van het beste uit de buurt!

We zullen contact met je opnemen om te vragen of je nog komt of waar je bent. Indien je niet komt opdagen zijn de producten de dag erna nog op te halen (tussen 17:00 en 19:00 op maandag tot vrijdag, tussen 12:00-14:00 op zaterdag) bij het Pick up point. We kunnen niet garanderen dat de producten een dag later nog net zo vers zijn. Als de producten dan nog niet opgehaald zijn worden deze zonder terugvordering van het betaalde bedrag geretourneerd naar de ondernemer.

Je kunt op ieder moment van de dag bestellen. Let goed op welk afhaal of bezorgmoment je hebt geselecteerd!

  • Maandag t/m vrijdag tussen 12:00 en 14:00 - Bestel vóór 10:00
  • Maandag t/m vrijdag tussen 17:00 en 20:00 - Bestel vóór 15:00
  • Zaterdag tussen 12:00 en 14:00 - Bestel vóór 10:00

Wat vervelend! Heb je een vraag over een specifiek product? Contacteer dan de betreffende ondernemer direct. Dit kan via de ‘Contact’ knop in het profiel van de betreffende ondernemer. Heb je een ander probleem met je bestelling? Het Local Heroes team staat iedere werkdag van 09:00 tot 21:00 voor je klaar. Stuur een berichtje via WhatsApp of stuur ons een e-mail en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag.

Nadat je al de producten in je mandje hebt geplaatst kun je afrekenen middels iDEAL. Wanneer de betaling succesvol is voltooid krijg je een bevestiging per e-mail. Hierna beginnen de Local Heroes je bestelling compleet te maken. De factuur ontvang je nadat alle Local Heroes jouw producten hebben ingepakt.

Dat kan helaas (nog) niet. Als je nà 15:00 besteld op maandag tot vrijdag is dat voor de volgende dag, als je ná 10:00 besteld op zaterdag dan is de bestelling voor maandag. Bestel je op de dag zelf vóór 15:00 (of 10:00 op zaterdag), dan is het voor vandaag.

Local Heroes bezorgt de bestelling op het door jou aangegeven adres. Wanneer je kunt aantonen dat de bestelling door jou is geplaatst, of als degene die de producten in ontvangst dit kan aantonen, dan leveren wij de producten met liefde af. Uiteraard bezorgen wij alleen in Amsterdam Oud-West, te weten: postcode gebieden 1015, 1016, 1051 t/m 1058.

Het is helaas (nog) niet mogelijk om jouw bestelling te annuleren nadat er is afgerekend.

Wat vervelend! Het kan zijn dat de ondernemer je bericht nog niet heeft gelezen vanwege drukte in de winkel. Als je een urgente vraag hebt, probeer dan contact op te nemen met het Local Heroes support team via WhatsApp. Als je een vraag hebt over een specifiek product zullen wij ook het antwoord van de ondernemer moeten afwachten, maar wij doen uiteraard alles om je zo snel mogelijk van de gewenste informatie te voorzien!

Ondernemers zullen altijd zo zorgvuldig mogelijk de door jouw gewenste hoeveelheid proberen af te wegen, maar het lukt niet altijd om exact op het gewenste gewicht uit te komen. Soms is het iets meer en soms is het iets minder, net zoals in de winkel. Als je minder krijgt dan dat je hebt besteld (en betaald) wordt je gecompenseerd met zogenaamde ‘Local Heroes punten’. Krijg je onverhoopt iets meer dan je hebt besteld? Dan zorgt dit voor een negatief saldo. Het Local Heroes punten systeem verrekent het negatieve of het positieve saldo bij je volgende bestelling. Prijsverschillen kunnen ook optreden wanneer je een stuks artikel afrekent die nog door de ondernemer moet worden afgewogen om het exacte bedrag te bepalen. Dit komt voornamelijk voor bij producten zoals groenten en fruit, maar zal nooit verder oplopen dan enkele centen. Local Heroes heeft strikte afspraken gemaakt met de ondernemers om de prijsverschillen zoveel mogelijk te beperken. Zie “Wat zijn Local Heroes punten?” voor een uitgebreide uitleg over het Local Heroes puntensysteem.

Local Heroes punten worden gebruikt om prijsverschillen te verrekenen. Prijsverschillen kunnen optreden wanneer het werkelijke gewicht van het bestelde product verschilt met het afgerekende bedrag.

Zie voorbeelden hieronder van situaties die zouden kunnen optreden wanneer je een gewicht product bestelt.

Iedere eurocent staat gelijk aan 1 Local Heroes punt.

Voorbeeld 1:

Je besteld 100 gram kogelbiefstuk van €4,-

Je ontvangt 90 gram in plaats van 100 gram: +40 Local Heroes punten

Je ontvangt 110 gram in plaats van 100 gram: -40 Local Heroes punten

Voorbeeld 2:

Je plaatst een bestelling ter waarde van €10,-. Stel dat jouw Local Heroes puntensaldo op het moment van de eerstvolgende bestelling 50 is (een positief saldo), dan wordt er €0,50 afgetrokken van jouw totaalbedrag. Je rekent nu €9,50 af in plaats van €10,- omdat je nog een positieve puntensaldo had.

Voorbeeld 3:

Je plaatst een bestelling ter waarde van €10,-. Stel dat jouw Local Heroes puntensaldo op het moment van de eerstvolgende bestelling -50 is (een negatief saldo), dan wordt er €0,50 opgeteld bij het totaalbedrag van jouw bestelling. Je rekent nu €10,50 af in plaats van €10,- omdat je nog een negatief puntensaldo had.

Het kan gebeuren dat een product in werkelijkheid iets meer of minder weegt dan wat je hebt aangegeven in jouw bestelling. Net zoals in de winkel weegt de ondernemer de door jou gekozen producten af, maar soms lukt het niet om op het gewenste gewicht uit te komen. De ondernemer probeert zo dicht mogelijk in de buurt te komen van het door jou bestelde product, maar wanneer dit niet lukt dan wordt je gecompenseerd met Local Heroes punten. Indien er een (te) groot verschil tussen het door jou bestelde en het geleverde product zit, neem dan contact op met Local Heroes via WhatsApp of stuur ons een e-mail en we gaan er zo snel mogelijk mee aan de slag. We zullen de ondernemer benaderen om te zien hoe dit kon gebeuren, en onderzoeken wat we voor je kunnen doen om dit probleem op te lossen. Zie “Wat zijn Local Heroes punten?” voor een uitgebreide uitleg over het Local Heroes puntensysteem.

Zowel winkelstraten als markten komen steeds leger te staan. Dit doordat mensen steeds meer bij grote winkels (zoals Albert Heijn en Jumbo) en online producten kopen. Dit vindt Local Heroes heel erg zonde, want er zijn zoveel bijzondere gedreven ondernemers die ervoor zorgen dat de buurt levendig blijft. We zien ook dat deze ondernemers moeilijk meekomen met de veranderende tijden. Veel winkels en marktkramen sluiten om 17.00, zijn op zondag gesloten en doen niet mee aan koopavonden. Local Heroes verlengt in feite de openingstijden van deze winkels en marktkramen en zorgt dat het makkelijker wordt voor klanten om te bestellen bij verschillende ondernemers in de buurt.

Een paar dingen veranderen gelukkig niet: iedereen is welkom en er is geen wachttijd als je voor het eerst boodschappen wilt doen. Wél een beetje anders is de bezorging. Voorlopig zetten we je bestelling zonder contact voor de deur. De bezorger belt aan en wacht op veilige afstand. Je brengt dus zelf je boodschappen naar binnen. Achter de schermen doen we ook alles volgens de RIVM richtlijnen en onze eigen hoge hygiëne-standaarden. We werken zo veel mogelijk vanuit huis, beperken externe contacten en ontsmetten onze handen. Je groente en fruit verpakken we altijd met handschoenen aan, en de doos waarin je boodschappen worden vervoerd, wordt eenmalig gebruikt. We nemen onze verantwoordelijkheid om mensen te voorzien van goed en gezond eten heel serieus. Daar kun je ook nu op vertrouwen.
Nee, niet alle producten zijn biologisch. De kwaliteit en versheid van wat we verkopen staat voorop. Voor sommige producten geldt dat biologisch dan de beste keuze is. Als iets (gecertificeerd) biologisch is, dan zie je dat bij de productinformatie in de app. Maar er zijn genoeg producten die zonder dat label óók goed in elkaar zitten en top smaken. Veel van onze telers zitten in Nederland en daardoor weten we goed wat zij doen om ervoor te zorgen dat ze kwalitatief mooie producten aan ons kunnen leveren. Een bio-keurmerk is niet voor iedere teler haalbaar, omdat hier ook kosten en administratief werk aan te pas komen, maar dit betekent niet dat ze minder goede standaarden hebben.